Contact for Corporate Training queries :
+6 010 220 6800

Kursus Google Ads

 

Kursus Google Ads - Adwords Malaysia

 

 

Apa Kursus Google Ads Ajar? Mengapa Anda Harus belajar?

 

Google Ads dapat menjadikan syarikat anda lebih berjaya jika kempen dilaksanakan dengan betul

Dunia pemasaran telah berubah secara mendadak dalam beberapa tahun terakhir, dan Google Ads adalah salah satu platform yang mendorong transformasi ini. Memang, Google Ads adalah salah satu kaedah pengiklanan dalam talian berbayar yang paling berkesan.Google Ads membolehkan perniagaan menjangkau sesiapa sahaja yang menggunakan Google Search Engine untuk mencari maklumat, produk dan perkhidmatan dalam talian. Apabila digunakan dengan betul, Google Ads berpotensi mengirimkan sejumlah besar orang yang menginginkan apa yang anda tawarkan. Sekiranya anda tidak mempunyai akaun Google Ads untuk perniagaan anda atau anda tidak menggunakan akaun Google Ads sepenuhnya, anda harus mempertimbangkan untuk memanfaatkan sepenuhnya platform ini. Tapi ingat, SEO dan SEM adalah marketing beza nya, anda akan faham lebih lanjut dengan Kursus Google Ads sini.

 

Apa itu Google Ads?

Hampir setiap kali anda melihat iklan untuk kedudukan halaman arahan syarikat sebagai hasil carian pertama (atau kedua, atau ketiga) pada carian Google, itu bukan hanya hasil SEO yang baik; syarikat itu mungkin telah menjalankan kempen Google Ads. Melalui Google Ads (sebelumnya dikenal sebagai Google AdWords), Anda membayar agar iklan Google untuk perniagaan anda ditampilkan kepada pelanggan yang mencari istilah yang relevan di Carian dan Peta Google. Google Ads adalah alat pemasaran digital utama untuk perniagaan yang ingin mendapatkan salinan iklan yang bermakna di hadapan khalayak sasarannya.

Melalui Google Ads, anda membayar hanya untuk hasil sebenar yang dapat diukur, seperti klik laman web dan panggilan perniagaan. Struktur ini dikenali sebagai kempen bayar per klik (PPC). Anda boleh menetapkan had perbelanjaan iklan kempen Google Ads bulanan yang akan diikuti oleh Google secara automatik, dan anda boleh memilih untuk menjadikan khalayak sasaran anda global atau tempatan.

 

Bagaimana Google Ads berfungsi?

Setelah mengetahui apa itu Google Ads, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana ia berfungsi. Apabila anda memulakan perbelanjaan iklan Google, pertama-tama anda akan memberitahu Google mana antara tiga matlamat yang ingin anda capai dalam Kursus Google Ads kita:

 • Tingkatkan panggilan ke perniagaan anda.
 • Arahkan lebih ramai pelawat ke kedai anda.
 • Bimbing orang ke laman web atau halaman arahan syarikat anda.
 • Kemudian, anda akan menentukan sama ada salinan iklan anda akan dihantar kepada khalayak global atau tempatan. Seterusnya, anda akan menggunakan gambar atau tiga ayat pendek untuk memberitahu Google apa yang menjadikan perniagaan anda menonjol, dan Google akan menggunakan data ini untuk membantu anda membuat salinan iklan anda. Akhirnya, anda akan menetapkan anggaran anda, yang akan digunakan oleh Google untuk meramalkan kejayaan kempen Google Ads anda, dan Google akan menyiarkan iklan anda secara langsung. Audiens sasaran anda akan melihat peringkat iklan anda tinggi dan muncul sebagai hasil carian teratas, dan ketika semakin banyak orang mengklik iklan kempen PPC anda, perniagaan anda akan semakin hampir untuk memenuhi anggaran yang telah ditetapkan.

 

Mengapa anda mesti menggunakan Google Ads

Berikut adalah beberapa kelebihan menggunakan Google Ads dalam strategi pemasaran digital anda.

1. Ini meningkatkan petunjuk dan pelanggan.
Google Ads adalah salah satu alat terbaik untuk penjanaan petunjuk. Sekiranya kempen anda disiapkan dengan betul, ia berpotensi untuk menghantar petunjuk yang sangat disasarkan ke laman web anda, borang pilihan atau harta dalam talian yang lain. Google Ads membolehkan anda memberi tumpuan kepada orang yang mencari apa yang ditawarkan oleh perniagaan anda. Ini bermakna anda dapat terus menyempurnakan carian anda sehingga hanya orang yang ingin membeli produk atau perkhidmatan anda yang dihantar ke laman web anda melalui platform ini.

2.Mengapa anda mesti menggunakan Google Ads
Berikut adalah beberapa kelebihan menggunakan Google Ads dalam strategi pemasaran digital anda. Ini meningkatkan petunjuk dan pelanggan.
Google Ads adalah salah satu alat terbaik untuk penjanaan petunjuk. Sekiranya kempen anda disiapkan dengan betul, ia berpotensi untuk menghantar petunjuk yang sangat disasarkan ke laman web anda, borang pilihan atau harta dalam talian yang lain.Google Ads membolehkan anda memberi tumpuan kepada orang yang mencari apa yang ditawarkan oleh perniagaan anda. Ini bermakna anda dapat terus menyempurnakan carian anda sehingga hanya orang yang ingin membeli produk atau perkhidmatan anda yang dihantar ke laman web anda melalui platform ini.

3. Anda mendapat pulangan pelaburan yang tinggi.
Tidak seperti strategi pemasaran lain, Google Ads membuat anda membayar hanya untuk iklan yang diklik orang. Setelah mengoptimumkan kempen Google Ads, anda dapat memperoleh pulangan pelaburan yang tinggi, yang mungkin tidak mungkin dilakukan dengan strategi pemasaran lain. Namun, ini memerlukan masa, dan anda harus mengetahui pendekatan mana yang sesuai dengan anda dan perniagaan anda. Untuk mendapatkan gambaran yang lebih jelas mengenai apa yang akan memberikan hasil terbaik kepada anda, anda harus terus menguji dan mengesan kempen anda. Google Ads sangat sesuai untuk ini kerana sangat telus, dan maklumat yang anda perlukan sudah tersedia. Apabila anda menemui bidang kempen anda yang memberikan pulangan pelaburan yang baik, anda harus memfokuskan usaha dan anggaran anda pada bidang tersebut. Sekiranya kempen atau bahagian kempen memerlukan banyak wang, buanglah. Laburkan penjimatan itu ke dalam kempen dan kempen yang berjaya yang akan anda uji pada masa akan datang.

4. Anda melihat hasil yang cepat dan telus.
Google Ads terkenal kerana memberikan hasil dan laporan kempen anda yang cepat dan mudah. Sangat mudah untuk menganalisis kemajuan kempen anda kerana dashboard memberikan anda semua informasi yang berkaitan dengan setiap kempen, seperti iklan yang diklik, kata kunci yang dimasukkan oleh pengunjung laman web dan biaya klik. Ciri-ciri ini menjadikan Google Ads sebagai sistem yang sangat telus dan intuitif.

5. Ia memanfaatkan sumber lalu lintas yang besar dan berkualiti tinggi.
Oleh kerana dominasi pasaran Google dan asas pelanggan yang besar, syarikat carian boleh menghantar sejumlah besar lalu lintas kepada perniagaan setiap hari, jika perniagaan tersebut mempunyai anggaran untuk itu. Google bangga menampilkan kandungan dan iklan yang relevan, dan syarikat terus mengembangkan dan meningkatkan algoritma mesin pencari untuk menghasilkan hasil carian dan iklan yang paling relevan. Ini memberi kesan positif bagi perniagaan yang beriklan melalui Google Ads, kerana iklan ini mengirim petunjuk dan pengunjung berkualiti tinggi ke laman web perniagaan anda, kedai e-dagang, borang pilihan atau aset dalam talian yang lain. Orang yang dihantar oleh Google kepada anda lebih cenderung daripada orang yang datang dari sumber lain untuk menjadi pelanggan, memilih senarai e-mel anda, meminta maklumat atau mengambil tindakan apa pun yang anda mahu mereka lakukan.

6. Anda mengetahui lebih lanjut mengenai pasaran anda.
Penting untuk memasuki minda pelanggan ideal anda. Memahami khalayak anda menjadikannya lebih mudah untuk berurusan dengan pelanggan dan mengetahui apa yang mereka mahukan. Walau bagaimanapun, ini sangat sukar dilakukan. Kaedah tradisional, seperti soal selidik dan temu ramah, menghasilkan hasil yang terhad. Google Ads, sebaliknya, menghasilkan maklumat mengenai tabiat dan keperluan pelanggan yang hanya dapat diimpikan oleh pemilik perniagaan generasi sebelumnya. Beberapa data berharga Google Ads membolehkan anda mengetahui tentang pelanggan anda termasuk kata kunci yang mereka gunakan untuk mencari laman web anda, lokasi mereka, peranti yang mereka gunakan, dan waktu dan hari yang mereka cari. Anda boleh menggunakan maklumat ini untuk meningkatkan produk dan perkhidmatan anda, serta untuk menyempurnakan usaha pemasaran anda agar anda tidak membuang wang untuk mengiklankan orang yang tidak berminat dengan apa yang anda tawarkan. Google Ads adalah salah satu alat pengiklanan paling kuat yang pernah dibuat. Ia menangani berjuta-juta carian oleh pengguna internet setiap hari dan kemudian memberi pemilik perniagaan peluang unik untuk mengubah banyak orang ini menjadi peneraju perniagaan dan pelanggan. Banyak perniagaan dimatikan oleh perbelanjaan pengiklanan di Google Ads, terutama jika mereka tidak tahu bagaimana platform ini berfungsi. Namun, jika anda bijak tentang strategi iklan dalam talian anda, ganjaran dari Google Ads boleh menjadi sangat besar.

 

Cara mengatur kempen Google Ads
Ikuti langkah-langkah ini untuk memulakan kempen Google Ads dengan Kursus Google Ads Sini:

 1. Log masuk ke akaun Google Ads anda.
 2. Klik Kempen di sebelah kiri.
 3. Klik butang tambah.
 4. Pilih “Kempen baru.”
 5. Pilih matlamat kempen anda, atau buat kempen tanpa tujuan.
 6. Pilih jenis kempen.
 7. Klik Teruskan.
 8. Tentukan tetapan kempen anda.
 9. Klik Simpan dan teruskan.
 10. Dari sana, gunakan nasihat di atas untuk membuat kempen Google Ads yang ideal.

Course Curriculum

Pengenalan terhadap Google Ads
Mulakan Google Ads anda
Menstrukturkan Ad Group Anda
Penulisan dalam Google Ads
Kata Kunci (Keywords) Secara Mendalam
Alat yang BERGUNA & PERCUMA untuk membantu Google Ads anda!

Course Reviews

N.A

ratings
 • 5 stars0
 • 4 stars0
 • 3 stars0
 • 2 stars0
 • 1 stars0

No Reviews found for this course.

0 STUDENTS ENROLLED

  Search Courses

  2019 - 2020 @ Copyright :: NaxSkills of Double Effect Sdn bhd (1331014-X)
  X